Luangkan sedikit masa bersama....

Luangkan sedikit masa bersama....

Jumaat, 21 Januari 2011

Tak basuh seluar jean 15 bulan? OMG!!


Hari ni...cuti al-maklumlah semua org tahu kan kat Terengganu Jumaatnya cuti....So, saya bangun terus pegi lab..sebab ada hal sikit...

Lepas itu makan nasi ayam...tiada gambar sebagai bahan bukti yer...hehe....

Then bukak internet...baca Tajuk Berita yang pelik iaitu 'Zulaiqha Zulkifli Insan Periang Terhebat'.....
ehhh.ehhh..ehh...
kejap..kejap..
bukan itu tajuknya...silap pandang pulak...hehe..


Tajuknya 'Jeans not washed for 15 months'...
Mata saya ini  dah membuktikan saya sangat BAHAGIA dengan seluar yang tidak dibasuh selama 15bulan....pergghhh..Yer..saya dan jeans saya yang tak basuh-basuh,ensem tak saya?

Betul...ini berita bukan tipu-tipu tau...ini bukan cobaan-cobaan macam dalam cerita P.Ramlee tau..ini benar-benar..


Haha..saya tertanya-tanya juga dalam hati, kenapa yer budak yang bernama Josh Lee ini pakai seluar yang sama selama 1 tahun 3 bulan? 


Kenapa??


Sebab dia memang suka pakai jeans tu ke?(giler feberet jeans kot)

Ke sebab jean tu makwe dia bagi ke? 


Atau adakah kerana dia malas nak basuh jeans jeans lain ke?

Atau dia mahu jadi penternak tegar bakteria?

Macam-macam saya bagi hipotesis(tak tahu accepted ke tak) sambil tunggu video dia loading dengan slow yang teramat hebat, maka saya terus pikir...

Rupanya si budak Josh Lee ini cakap macam ini:
Saya sebenarnya nak jeans ini dapat dia punya keunikan pattern bila pakai , kira macam trendy siott
dan saya pikir bila saya kurangkan kerja-kerja pembasuhan ini dapatlah saya menyelamatkan alam sekitar. But i also wanted to see if kerja 'BIJAK' saya ini ada health risk ke tidak….. 

(macam ini lah lebih kurang ayat mamat ini..)

Haha,,nampak tak yang saya hitamkan 3 word....trendy? perghh...trendy ke??? Saya tanya ni.trendy ke?
hehe.... trendy tapi sticky..?hehe...(sambil amik baldi merah saya sebab tertiba rasa nak muntah)

Perkataan alam sekitar terjaga? opsss....environmentalist upenya mamat ni...kalau gitu, saya macam agak-agak mesti dia mandi tak pakai sabun ni..hehe...(Harap maap,ini untuk 18SXX, sila jangan bayangkan lebih-lebih ok...)

Ok...word last yang saya hitam pekat kan adalah health risk Eh....ada ke? saya pun tengok la...kat bawah ini..
-Ada video dia..kalo nak tgk boleh tekan ini..
>JEAN BUSUK
atau ini > Jean BERBAKTERIA 

Proffesor textile mamat ini siap buat experiment lagi pasal jeans 'ajaib' Josh Lee ini...Kerana tak basuh Jean BUSUK dia...maka dia boleh jadi POPULAR....seriusly JELES..(jeles ke???HAHAHA) 
Inilah bakteria yang melekat kat jeans Josh Lee...Memang 'sikit' kan?hahaha



Prof kate
Wehh....Ada bakteria beb..tapi dari amatan kepakaran diri saya, mujur bakteria-bakteria ni tak meragut nyawa..Apa pun saya tak setuju kalau tak basuh jeans yer...jangan salah paham...maksudnya, 'SILA BASUH JEANS ANDA'....

(lebih kurang macam itulah ayatnya..)

Masuk berita DUNIA pulak tu..dan saya punya blog jugak telah mempopular kan Josh Lee & his JEANS...
(Josh Lee, baik kau terima kasih kat aku cepat!)

Ok...konklusi bakteria memang ada...tapi taklah teruk pada kesihatan, tapi tak bermakna anda tak perlu basuh jeans ok..
atleast sebulan sekali OK..at least..jangan nak mengada-ngada 15 bulan tak basuh...
tapi kalau  nak break rekod , try buatlah yer..saya masukkan dalam blog lagi...hehe...

Yer...saya happy dengan seluar jeans saya yang bUSUK ini.Lihatlah DUNIAAA!!!!!..^_^ Tapi jeans ini tak jadi busuk bila masuk dalam peti ais...(WHAT? PETI AIS??)

Nota tangan: Baru basuh baju....nak sidai jap...

7 Komen-komen:

bukan photographer berkata...[Reply to comment]

aku nam simpan 16 bulan la..kasik pecah rekod..haha

LinE PuTih LiNe HiTaM berkata...[Reply to comment]

aku nak 16 bln 1 miniit.. lagi pecah rekot..

shAzwAni sAmAn berkata...[Reply to comment]

eee..korang sanggup ke pakai jeans xbasuh tu mslhnye??

ayanuts berkata...[Reply to comment]

he..he..org mcm ni pn ada..geli tgk fungus..

plankton berkata...[Reply to comment]

eiii geli gile kot mamat ni..da r msuk lam peti sejuk lagi..t kongsi bau n kurap2 ngn mknan2 kat dlm tu jgk..urkh

Norzulaiqha Binti Zulkifli berkata...[Reply to comment]

@LinE PuTih LiNe HiTaM aduhhh....leh join Josh lee ar ko ni..hehe

Life's a beach! berkata...[Reply to comment]

15 months, huh? then he's short of 9 months to beat my bro's record... yeap, 2 years tak basuh.. hehe..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Celoteh Sayang..