Luangkan sedikit masa bersama....

Luangkan sedikit masa bersama....

Isnin, 3 Januari 2011

KAWAN OH KAWAN, SIAPA KAWAN TANPA KAWAN

Sekarang dah berada dalam bilik..selasai mandi dan solat…

Wahh…tadi memang debar jugak masuk dalam amali Dr.Siti…huhu… Terus –terang  saya katekan, bila saya rasa ‘kureng’ percaya pada diri, rasa ketakutan akan muncul tiba-tiba…

Mesti korang pelik, ketakutan pada apa..? hehe..bila kita perlukan sahabat..kita perlukan teman yang boleh terima kita, sabar dengan kita, boleh berkompromi dengan kita, maka akan wujudlah ketakutan tu dalam diri saya ni..takut sekiranya kita tak bertemu sahabat seperti itu..

Kawan memang boleh beribu beriban malah mungkin berbilion ( mak datuk,ramai tuuu)…tapi tuk cari sahabat yang SAYANG kita bukan mudah…

SAYANG bukan hanya diertikan antara lelaki dan perempuan..tapi lebih pada sejantina yang masuk kepalalah orang kata,…Ngam macam gam…(walawehhh..)

Bagi saya, kalau nak jadikan hari-hari saya kat kampus ni happy je…adalah KAWAN lah yang mampu temukan rasa BAHAGIA tu…bukan teman lelaki ke…bukan pensyarah ke…bukan artis ke..bukan dan bukan…tapi kawan jugak lah yang dicariknyaa……Sapa yang setuju sila angkat laptop…Kalau yang pakai PC tu angkatla keyboard sebagai tanda setuju k..huhu…
Maka hari ni saya harap, saya boleh temui kawan macam tu…

Opssss…TERLUPA SESUATU…..

Tapi..sebelum tu..saya sendiri kena didik diri saya sendiri untuk ….untuk apa????

UNTUK…………

Lebih sayang….(sayang beb….macam ni……


lebih caring.. (kalau orang tu saya dah sayang, maka saya akan jadi caring dengan tetibe…)

lebih memahami..(saya akan try paham …hehe..)

lebih terbuka…(kalau bergurau atau nak tegur, saya tak ada masalah..)

lebih menjaga percakapan (huhu…sebab saya sedar, saya sangat suka-suka-suka GURAU,maka takut makan hati orang..sorry yerr….)

lebih beralah bertolenrasi,,,(sangat-sangat penting..)

lebih segala lebih larr dalam berkawan..…hehe….

Tapi mampukah???

Insya-Allah………Insya-Allah…….Insya-Allah (bukak lagu maher zain sebentar)…hehe
………….. boleh…saya cuba..i’ll try……..

Yer..saya jenis tak pernah memilih kawan…tak berkawan dengan orang atas nama pangkat, atas kedudukan mereka, atas result exam mereka ke…atau apa jua alasan larr…tapi cukuplah kawan yang boleh jadi 

SAHABAT buat diri saya secara ikhlas…

Sahabat yang mampu menenangkan saya ketika gelisah..

Sahabat yang mampu menyenangkan hati ketika susah..

Sahabat yang tiada iri atau dengki ketika saya senang (walawehh..macam salu ‘senang’..pasan lebih…harap maap..)hehe..…

Sahabat yang sudi temani kita ketika suny (I’m so lonely…I have nobody…lalalala~~ layan lagu AKON jap)

Sahabat yang sabar menghadapi karenah ketika kita dalam ‘kestressan’ yang ter-OVER

Sahabat yang bertoleransi penuh demokrasi…(Negara DEMOKRASI katekan..)

Sahabat yang SAYANG kita lalu menegur kita penuh hikmah dan kasih sayang…

Sahabat yang tidak mengaibkan kita dengan niat MENJATUHKAN kita, tambah-tambah kalau tanpa usul periksa…(Nauzubillah..minta dijauhkan…)

Demikianlah…..

Itu adalah doa saya…dan Alhamdullilah…saya yakin saya dah bersama mereka…tak kira cina, melayu atau india…tak kira bangsa atau agama….^_^ (IKLAN SATU MALAYSIA TETIBE)

Saya yakin ada insan disekeliling saya yang bertawa mesra dengan saya adalah antara sahabat-sahabat terbaik yang Allah ciptakan…

Thank you Allah…. And Thank you sahabat….

Moga hari-hari yang dilalui penuh ‘happy’ dan ‘go’ dan ‘LUCKY’.

Moga TAHUN 2011 ni tiada lagi erti air mata gara-gara masalahhhh

‘TULANG RUSUK BELAKANG GUA KENE TIKAM ’!!!!  ADOIIIIIIIII…………………
Manyak SAKITTT wooo..!!!!

Nota tangan :
~hari ni ada romate baru masuk bilik…tak sempat bersuai kenal lagi….yang tahu nama dia Haa…. So.’Selamat datang romate baru ku, Haa’…=)
~ Ada kelas malam hari ni..jam 9.00 malam..^_~

5 Komen-komen:

Solihin Zubir berkata...[Reply to comment]

ya.. betul.. dgn adanya kawan, hidup kita bertambah lengkap..
adanya penyeri..
kalau xde kawan, sumpah boring giler walaupon ada kekasih.. hehe..

hamzah ian berkata...[Reply to comment]

seyesly header lu mmg cun weh.. pergh...

Norzulaiqha Binti Zulkifli berkata...[Reply to comment]

@hamzah ian hehe..perghh...terima kasih...perghh..=)

Lulu caldina berkata...[Reply to comment]

suka dengan gambar header tu...

Norzulaiqha Binti Zulkifli berkata...[Reply to comment]

@Lulu caldina huhu...terima kasih lulu...biasa je sebenarnya tu..^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Celoteh Sayang..