Luangkan sedikit masa bersama....

Luangkan sedikit masa bersama....

Selasa, 2 Ogos 2011

Just with family for HARI PERTAMA PUASA

Assalamualaikum dan salam 1 WORLD..(world gituuu)

Orait...dah lama nak menaip cerita tentang HIDUP pulak. Selama beberapa bulan ni BUSY mengerjakan kehidupan di universiti.. Terasa seperti kehilangan identiti diri pulak dah...(hilang gi mana tu tak sure)

Al-maklumlah, orang lain cuti 4 bulan, tapi aku bercuti kejap-kejap..(Aik..ini mengeluh ke apa ni?) I
syy..tak adanya kes mengeluh ke apa, sekadar bercerita pengalaman je..

Masa orang cuti, sibuk keje MPP... kadang-kadang terasa tak ada masa dengan family. Bukan apa, risau keje untuk FYP (Final Year Project).. Bila dah lekat nama MPP, perabih semua orang mind set, MPP tak tumpu study la...tak siap FYP la..macam-macam mindset dan ayat terlontar dimulut masing..Dan saya pun jadi gelabah bila terikut-ikut mindset tersebut... (mudah terpengaruh jugak aku ni yer...)



Most common words.....

Suara: Korang tak cuti ke? Sayang UMT sangat yer?
Me: aisey..kompem-kompemla aku nak balik rumah yang oi..takkan nak melanguk kat UMT pulak..tapi ini soal TANGGUNGJAWAP... ada program, ada keje,..Bukan saje2 lar sayang (sambil buat nada manja tergedik2 mengharapkan dia annoying dengan aku)

Suara: Korang busy jer, ada masa ke untuk FYP ?
Me: Surela tak ada masa.tapi kena juga carik masa....Boleh bagi sikit masa anda?




Aiyaaa... 

Memang jawapan itu semua dalam hati jer.. tak terjawap dek mulut pun. Al-maklumlah, kang kalau cakap macam tu, mahu ada makan hati berulam jantung pulak...

Balik rumah dah...

Iye.. 30hb Julai 2011, saya sampai dah kat rumah. Naik bas sani express yang dah ada Screen TV kecik kat setiap seat..perghhh..terbaiklah.. Umpan nak bawak bas lambat la tuu..mana tak lambatnya. Gerak jam 1 petang, sampai jam 9 malam (dari Terengganu ke KL)

Fuh..paling malang bila perut rasa tak sedap. Mual-mual tahap gaban ku rasa. Mujur ada plastik. Terus muntah dalam bas tu jugak. (bluekkkk) Bila dah sampai aku bagitahu la abah, abah pulak pun cakap sambil gelak 'Orang mabuk laut, kau mabuk bas..'...

Nak wat camne, lama sangat duk dalam bas. My body dah tak boleh tampung carbon monoksida dah....
Soo..for the first time in my life, aku memuntahkan isi perut atas bas.Kalau tak ada plastik, confirm drebar bas maki hamun dalam jiwa dia..dan Mujur jugak dapat duduk single seat dan tak ramai org dalam bas tuh...kalau tak mesti pokcik atau makcik sebelah ingat aku dah &*^Y%.Oh nooo..(haha..aku suka kerepek dan suka merepek). 
haha..muka suka lepas muntah..Bluekkkkkzz


Yeyyyy..dapat jumpa mama.....Muahhh..Love u mama.....

siap posinggg peluk sayang lagi dengan mama...jangan jeless...



Apa-apa pun, just my way...Alhamdullilah, sekarang tengah nak bersahur.. teman mama bersahur sebenarnya (ayat baru betul) Ok.... selamat berpuasa pada semua..=) Moga dapat menjalankan ibadat puasa sebaiknya , Insya-Allah...
Muka bajet ayu konon..Salam Ramadhan ^_^



nota jari jemari: Selamat bersahur.. selamat berpuasa....

4 Komen-komen:

Tanpa Nama berkata...[Reply to comment]

ciannye,mabuk dalam bus...lupa lak,bio m hebat kalau kat laut..haha..

nape hari raya pertama je dgn famili?bz dgn MJM?mesti sedih kat perantauan...

cik zulaiqha,semoga terus succes...baju raya tahun 2011 kaler ape?

em,may god bless u..^^

Norzulaiqha Binti Zulkifli berkata...[Reply to comment]

Tanpa nama: siapakah anda sebenarnya yer.. tertnya2 sy..mesteri sungguh..hehe..

Gitula gamaknya,, buzyyy MJM nnti. tapi mgkin sampai raya ke-3 je kott...

Terima kasih yer.. Maroon tahun ni...huhu

Tanpa Nama berkata...[Reply to comment]

sekadar rakan alam maya. peminat &penyokong& pembaca setia blog awak, cik iqa..^^

nash azuan berkata...[Reply to comment]

muntah???alamak,hehe....
yg pnting smpai rumah jmpe famili..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Celoteh Sayang..