Luangkan sedikit masa bersama....

Luangkan sedikit masa bersama....

Selasa, 2 Ogos 2011

Cerita KHURAFAT : Padah Janji Cintaa Sehidup Semati

Taraaaaaa.......KHURAFAT........

Perghh...Gambar menakutkan tiba-tiba muncul dalam entri saya kali ni pulak kan...Entri tentang cerita pulak.. ala..saja-saja sharing sinopsis tentang cerita yang telah saya ditonton....


Saja2..nak kongsi-kongsi.Sharing is Caring..(Sebenarnya ini dikatakan drying (kekeringan) idea..everybody pernah rasainya kan...)


Drama bersiri Khurafat mengisahkan Mastura (Nora Danish yang comel lagi cun melecun) dan Johan (Zahiril Adzim yang terkenal dalam cerita JUVANA) mengikat perjanjian untuk sehidup semati (siapa suruh...director lar suruh) dan melakukan satu ritual menjamu darah mereka pada sebuah busut dgn tujuan agar mereka tidak jatuh cinta kepada orang lain. (perghh...sayang gilerss rite..)

Looks like they really love each others, isn't it? But unforturnately, belum sempat Si jejaka Johan declare to marry her, Mastura kena excident pulak (dah nak jadikan cerita kann...) yang menyebabkannya koma and ofcoz make Johan so nervous. Then, Johan feel something start to changes..to himself and slowly he can see some makhluk-makhluk dari alam lain seperti jin dan roh(OO..MM..GG)

Zahiril Adzim dan Nora Danish..

Johan start to PANIC like crazyyy... Doktor then also confirmkan that Mastura probably can't be do anything dan hanya menunggu masa untuk “pergi” (so sad..) .That means, waktu Johan makin suntuk and he trying to figure out how to menarik diri daripada perjanjian dengan penunggu busut. 

Ofcoz nobody wanna die. so Johan also not  ready untuk mati. Namun, Johan mula diganggu roh Mastura yang mahukan Johan membunuh diri agar mereka sama-sama dapat “berhijrah” ke alam seterusnnya. Berjayakah Johan menarik diri daripada penjanjian itu?( haha..ayat macam promo...)




Taraaa...this is not my boy..This is Zack Taipan menjadi JIN BUSUT yang cuba membunuh Zahiril...

Nak tengok macam mana pelakon yang selalu berlakon jahat ni jadi hantu.. tengoklah dalam Astro RIA jam 10 malam, setiap hari Selasa..(promo tak berbayar dari Zulaiqha Zulkifli)

Zack Taipan melakonkan watak JIN BUSUT..




So...jom lah layan-layan.. Jangan risau, bulan-bulan puasa, makhluk halus dah kena ikat...hehe

3 Komen-komen:

suriyah'sue'@ bloger berkata...[Reply to comment]

promote ayah die gak..hihihihi

Tanpa Nama berkata...[Reply to comment]

cerita hantu versi melayu kena dimodenkan...haha...sorry cik iqa..sy tak minat cerita hantu..no comment..hikhik...
anyway awk,selamat menonton.^^

Ujang9897 berkata...[Reply to comment]

mlm ni hantu dtg..hee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Celoteh Sayang..