Luangkan sedikit masa bersama....

Luangkan sedikit masa bersama....

Ahad, 26 Disember 2010

Yessszaa!!! Malaysia menang lawan Indon..Hot hal LAZER?

Wah...baru pas tengok bola..Malaysia lawan Indonesia sat tadi..Dah agak dah boleh menang..Alhamdullilah..
Tetiba stadium di hangitkan dengan LAZER??

A'ah...agak kurang ajar lah bagi insan-insan yang tak bertanggungjawab yang cuba menggunakan lazer,mengganggu biji mata permain indonesia terutama gol keeper..

Isu lazer memang perkara yang bukanlah baru sangat..Ronaldo(link kat sini) sendiri pun pernah berhadapan masalah ni...terutama masa tendang bola untuk tendangan PERCUMA...Tapi dia tak keluar padang pun..haha..

Actually, masa match yang pertama dulu time Malaysia lawan Indonesia dulu pun...ada jugak penyokong Indon suluh laser kat mata penjaga gol...tak percaya? tengok ni...

Nampak tak? Yang hijau tu? antara cobaan gangguan yang dilakukan oleh orang Indon...
Ni yang tak bergerak..kalau nak tengok time bergerak pun ok jep....
saya kasi video sekali...
(sebelum tu stopkan la lagu saya yang memekak kat bawah tu yer.hehe.)


PERHATIAN: Tumpu time 4.05....and PAUSE...leh nampak jelas..

Masa kat Malaysia pulak, si Marcus tu pulak kena balik..(timbal balik).Tapi Malaysia ni negara prihatin jugak,,,siap berhentikan permainan lagi...masa yang digunakan untuk menyetelkan hal tu agak lama gak la...Sampai Sultan pun siap turun sekali...aiseymann..lazer oo lazer..nape korang tak leh duk diam2 jangan main lazer yer lagi pasni...buat malu aku je laa...

tapi kan...ada orang Indonesia marah-marah sebab berikutan kekalahan Indonesia ni...

Indon marah : Alarr..jangan sih kamu mau heppy2 kerna Malaysia bukan menang bermaruah..Kok bisa laser-laser mata dong...?

 Sebenarnya masa kat padang...


Keeper indon: Iya pak...Ngak nampak bola dong..aduhh.aduh,,,Pengadil ensem o pengadil ensem, bole berhenti kejap ngak?Mata gue suda silau..sakit bangat sihh.., orang Malaysia suluh laser.....Waa...sudahlah tepat pada retina mata gue...Buta mata gue nanti....




Pengadil jawap : Pakai spek mata hitam la wehh....tak pun pakai lens kalis peluru ke...kalis laser ke....OK? So rehat kejap dalam 6 minit..pegi carik lens yer nak...( cakap dalam bahasa Jepun, al-maklumla dia org Jepun)



Kemudian,beberapa minit kemudian:  Yahhoooo....tetiba menang...Yezza...sapa yang gol kan? 2 gol dari Safee dan sorang lagi orang terengganu..( dia baru lagi tapi dah jadi pemain gantian...) taniah ek korang...
tahniah jugak wat semua-ssemuuuuua la...termasuk lah pada jurulatih yer...


Dan pasukan INDON: kosong? Wah...hmm..thanks jugak pada Fahmi (gol keeper)
Yup..muka cam cina..tapi leh kategori ensem laa...dalam hati kate, aik...time training, tak gelap pulak mamat ni ek...huhu...


haha...tak boleh masuk..tak boleh masuk..yeyeh...tangan aku ada gam uhu...^_^

huhu..ensemkan..? nama dia Khairul Fahmi Che Mat (Apex) Umur 21thn..Ore Kelate..Hok tino pakat duk gilo ko apex...hehe
Actually Apex ada page sendiri kat Fb..ni page dia..(klik)..
So sapa nak join boleh join yer...=)


K.Rajagopal...: Lega hati aku...haha..nasib baik..ada harapan dapat gelaran Datuk llepas ni...hehe...(GURAU2 JE...tahniah  yer..!!)


Rakyat Malaysia: Sebenarnya sedikit sebanyak kemenangan ini buat kami makin percaya kemampuan pasukan bola negara kita...So teruskan menyokong Malaysia yer kawan-kawan..Walau apa jua berlaku, we united!!!!


PASTIKAN JUARA!!! hehe..berjuang di Jakarta pulak..huhu,,
Semoga berjaya skuad Malaysia!!!!


Cerita pasal skuad Malaysia selesai...

Sekarang pulak masuk hal lain..

Saya tengok Man Utd pulak lawan Sunderland......2-0 pulak...hebat lagi Malaysia (bisik dalam hati) huhu....^_^ Pepun..Man Utd foreverzz oK? hehehe...

Berbatov : Yess..nasib baik aku dapat masukkan 2 gol...Nak ambil hati Alex...huhu..Yey!!!

Ok...nanti update lagi..dua-dua kemenangan ini meng'hepikan malam ku......

2 Komen-komen:

JAI berkata...[Reply to comment]

Wahh..penerangan yang cukup jelas sekali. Tak tahu lak yang player MALAYSIA pun kena dulu..adeyy..diaorang nie (para penyokong)tak habis-habis dengan kerenah masing-masing yang akan menjadi mangsa pemain..

Norzulaiqha Binti Zulkifli berkata...[Reply to comment]

@JAI hehe..tau xpe..hehe..itu la gamaknya kan..harap2 semua OKEY2..amin...=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Celoteh Sayang..