Luangkan sedikit masa bersama....

Luangkan sedikit masa bersama....

Jumaat, 24 Disember 2010

1 post STARTING aje tapi HANGAT BERDERET komen..

'1 post STARTING aje tapi HANGAT BERDERET komen..'? HAHA...bukan blog saya yer..bukan..jangan slaah paham lak yer..
saya time jalan-jalan blogging ni tetibe terjumpa blog ni...(SEBAB ADA ORANG BAGI LINK)
Then, saya pun start la tengok..

Yang menarik cerita pasal blog ni adalah dia bukanlah apa sangat pun....bukan blog lucah ke..blog panas hot sentap ke...bukan jugak blog artis tak pakai atau pakai baju ke...bukan jugakk..semua bukan...

hehe..tapi apa yang menarik yang buat saya terpegun( TAK LA SANGAT) adalah bila tuan empunya blog ini baru je tulis ayat  gini



huhuhu..inlah tajuknya....menarik ke? perghhh...menarik la sangat kan.....agak-agak negara mana ni ek? Isyyy....bila baca tajuk ni masih blurr..apa motif dia...? Apa sebab dia post gini kan?

hmm..macam saya katakan tadi...hanya satu POST sahaja yang mampu menjadikan ini...


hehehehe,...nampak tak apa yang saya nampak? mungkin sekarang ni comment sedang bertambah dari semasa ke semasa kot....Apa kehalnya boleh jadi macam  ni? Tengokla ayat dia....words dia jangan cakapla..itu baru yang kat entri pertama...belum tengok kat komen yang dia balas...cukup lunak bahasanya...



tetiba melenting kan? hehe..memang la dia ada hak nak menlenting kan..sebab tu blog dia...die kata dia sangat benci plagarism...tapi rata-rata blogger situ katala 'gambar ju on yang dia ambik tu tak 'copy-paste' ke? tak ada link pun...dan pastinya itu pun leh di kategorikan ambil jugak kan dari sumber lain kan? then, mana pegi prinsip yang diperjuangkan tu? jeng..jeng..jeng...

Kalau dia tak suka plagarism....saya juga pun tak suka..tapi bahasa yang digunakan tu biarlah berjaga-jaga sikitkan....kita manusia...dikurniakan akal fikiran untuk berfikir...

Bila ada pengomen- pengomen ni menegur...dia balas lagi...





Ini ke bahasa yang sesuai? aiseyman..memang sedih tengok gaya blogger macam ni...

sapa dia? sape? ntahla...mungkin memang betul-betul ju on kot..hehe..







tapi time marah-marah tu keluar plak atas ni..hahahaha...senget tu la JU ON ni...hahaha...

Bagi saya macam post-post yang sebelum ni saya katakan setiap perkara ada baik dan buruknya...
Ada kebaikan dan keburukan dalam blogging ni...yang baiknya banyak  kita boleh berkongsi ilmu, tips, berkawan, menajamkan ilmu menulis sendiri, berkongsi banyak perkara dan macam-macam lagi...
Yang tak baik bila DUIT yang mengaburi segalanya sehingga kita jadi TAMAK HALOBA untuk dapat kan traffic..lupa adab...plagarisms...dan macam-macam lagi..

Bagi saya...blogging ni bukan untuk pamerkan iklan semata-mata tapi yang lebih utama bagaimana kita ni gunakan medium blog untuk kebaikan bersama...Bukan bergaduh-gaduh..mencarut-carut...tunjuk hebat..belagak tak tentu arah macam perangai firaun kan..so..pikir-pikirkan lah oK...Just be yourself dan menjaga adab yang sepatutnya...

Kepada Ju On...mungkin dia ada sebab mengapa dia terlalu introvert tapi cuba nak 'menbuktikan sesuatu yang tak pasti apa...

(So..bagi sapa-sapa yang berminat tuk melihat atau mengenali pemilik blog ini..boleh je klik sini ya...)

3 Komen-komen:

bukan photographer berkata...[Reply to comment]

da naek 107 komen dahh..aku ade tag ko tok contest

Norzulaiqha Binti Zulkifli berkata...[Reply to comment]

@bukan photographer hehe..okeyzzz...thankss tau..aku join nnti..=)

Tanpa Nama berkata...[Reply to comment]

Дивовижна інформація, велике спасибі статті письменника. Це мені зрозуміло тепер, ефективність і значення приголомшують. Ще раз спасибі і удачі!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Celoteh Sayang..