Luangkan sedikit masa bersama....

Luangkan sedikit masa bersama....

Isnin, 13 September 2010

Ringgit Malaysia Lebih Tinggi dari DOLLAR US.apa kata kita?


Assalamualaikum dan salam wawasan..

hmm..mungkin inibukan perkara baru yer.tapi just nak berkongsi cite je..=)


'Ringgit Malaysia Lebih Tinggi dari DOLLAR US..'
Tak tau, nak happy ke sedih.
USD dah jatuh yer?
Dengan widget vista dan tengok rate dia dah jadi

USD$1 = MYR 3.11

Apa patut kita harapkan?

Ringgit naik? Or USD naik?

~Ringgit naik, keadaan negara tetap juga macam ni...
~Tetap juga minyak tetap naik...
~Tetap juga gaji sama seperti sekarang.
~Tetap juga harga roti canai dan teh tarik seperti biasa.

TAPI,

Kalau USD naik...

~Kita sebagai Internet Marketeer yang income dalam bentuk USD...
~Akan menikmati kadar tukaran yang memberikan senyuman lebar.
~Akan boleh beli Mazda RX8 dengan income $1000 dari sebuah source sahaja... belum kira source lain.
~Akan boleh bersenang lenang, bawa keluarga melancong ke apa ke...


TAPI

~Ringgit naik adakah bermaksud ekonomi negara menjadi semakin baik?


TEPUK DADA TANYALAH MINDA....^_^


~tambah pengetahuan by klik ini atau yang ini.....

2 Komen-komen:

levelend berkata...[Reply to comment]

ape plak...
1 dollar same dgn 3 rggt
rndah laa..

Norzulaiqha Binti Zulkifli berkata...[Reply to comment]

@levelend..hehe..mata wang berubah2 sokmo...skg dah lain pulak...dlm cite teks ni 0.01 tu naik pun dah kira naik jugak..tp news terbaru dari utusan > http://www.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2010&dt=0915&pub=Utusan_Malaysia&sec=Ekonomi&pg=ek_07.htm....menunjukkan rendah..sooo..rendah laa balik...
kalo salah,betulkan yer..tq..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Celoteh Sayang..