Luangkan sedikit masa bersama....

Luangkan sedikit masa bersama....

Rabu, 24 November 2010

Hari ini TAK ADA AIR...alamak aihhh..!!

Hmm...hari ni tak ada aktiviti berat2...

So kelopak mata tuk bangun pun jadi berat...
Dalam jam 9.00 pagi saya pun bangun...i
Tengah -tengah mencari kekuatan dalaman, dalam 30 minit tetibe terasa ada sesuatu memulas-mulas....
Adoiiii...kalo perut dah memulas-mulas daa...
orang kata 'JANGAN BUANG MASA' lagi la kan..hehe...terusss la ke toilet....tengok-tengok air pulak tak ada ...alaaaarrrr...
'Perut aku dah sakit nihhh'....bermonolog sendiri laa..

Then, saya pikir...kalo nak tunggu air memunajatkan diri memang susah...maka saya meminta bantuan kawan..mana lokasi atau blok yang ada air..
Lalu romate bersuara ayu....'kat blok sebelah ni ada air'...
MAka dengan muke yg kecomotan dan mengantuk...terus capai tudung, pakai molek sikit...( kang kata tak jaga aurat plak) , bawak baldi, perkakas mandi ( syampu, berus gigi, dan etc la malas nak bagitau panjang2)
terus bergegas ke bilik air BLOK org lain...( tumpang yer wakkk)

Hm...time mandi-mandi....molek bersabun sakan...tetiba...air putus..tak ada air plak....maak aiiihh..apa cer??
Terus saya berlaung kat kawan sebelah bilik air satu lagi "waaa..air tak adaaaa....".
Then die jawap ' jap,,jap,,,kita ada takung air dalam baldi nihh'...
saya dalam ati cakap ' fuhh..nasib baik..'
Sambil tunggu kawan tu nak bagi baldi dia yang dah berisi air tu....saya terpikir, apalah masalah hostel saya tak ada air pulak niii...saya pelik....bukan ke UJAN menimbun turun tiap-tiap hari...maka apakah masalahnya sebenarnya?
tapi teringa pulak semalam ada announcement..." Perhatian kpd semua warga UMT , kita ada masalah air di pusat air di Terengganu, jadi sila berjimat cermat dalam pgunaan air'' ( ahh..mcm tu la lebih kurang bunyiknya kot..

PElik...tapi BENAR....maka apa yg menjadi permasalahan disini bukan hanya UMT la kot yang terkena tempias AIR TAK ADA ni kott...mungkinkah???
Sambil-sambil berangan tu...tengok-tengok air ada balik..yes...boleh sambung mandi...haha...
air ni nak main-main dengan aku ni....sabar..sabar eqa...

Kemudian, saya pun terus bersiap..ada meeting dengan kekawan BIO M~
Meeting hal yang agak penting gak lak tuk sem depan...so pegila...
Bincang punya bincang, saya diberikan tanggungjwab tuk hal pengangkutan..haha...boleh la hal nak mengangkut-angkut niii..huhu...
kemudian..saya pun OK AJE....

hmm...pas dah siap meeting..online kejap kat library ni...kang lepas dalam kul 2 macam tu saya nak gi makan jap....Hmm..nak wat report..sambil study..
FB? alaaa....boleh control punya...dah tak bukak tempat CHAT so still boleh control masa dengan OK....
pas abes semua ,EXAM,,,REPORT....maka saya akan bukak TOTALLY tuk tempat CHAT...=)

hehe...Ok...kang apa-apa saya nak UPDATE...sharing iss Caring...laallalalala~~~
Stay smile..stay happy..=)




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Celoteh Sayang..