Luangkan sedikit masa bersama....

Luangkan sedikit masa bersama....

Sabtu, 28 Ogos 2010

Berbuka puasa bersama anak yatim Darul Falah.


Bersama anak-anak yatim Darul Falah


Pada 28hg Ogos 2010 merupakan hari cuti di kampus ku...Ada program Beach Clean Up Rakan MUda dan majlis berbuka puasa bersama anak yatim Darul Falah...

Daku esoknya ada kelas dan exam Coral..aduh..11 bab beb..tapi still curi masa tuk meluangkan masa bersama anak2 yatim ini..
Moga sentiasa dalam ingatan
Ada di antara mereka meminta lagu raya 'ku pohon restu ayah bonda.',..aduh..terasa tak nak main kan lagu tu..tp adek2 tu dab beriya-iya nak dengar jugak..jadi ku mainkan lagu tu...
Terdetik dalam hati..kesian adek2 ni menadi yatim dalam usia yang masih muda....sempat ku ambil masa tuk berbual dengan mereka...

Hmm..balik dalam kul 10.30malm...bersiap tuk study pada malamnya..
Terasa kadang2 semangat tuk study akan menurun sekiranya diri ni dalam kepenatan...
Maka kne lah selalu muhasabah diri dan motivate dri sdri...Walau penat camne pun aku kene ingat tanggungjawab aku datang ke Universiti Malaysia Terengganu..


Kesian mengenangkan anak-anak ini ketiadaan ibu dan bapa...

Semoga mereka tetap menjadi hamba-Allah yang taat pada perintah agama


Sayang adik-adik semua...

Demikianlah sedikit sebanyak pengalaman yang tak seberapa dari ku namun besar erti yang tersurat disebaliknya.Semoga kita sentiasa bersyukur dengan apa yang ada dan hargai ibu dan ayah kita sementara masih ada.Saya mengingatkan diri saya juga...Insya-Allah...

Setiap mata yang tertutup, belum bererti ia tidur........dan setiap mata yang terbuka, belum bererti ia melihat

2 Komen-komen:

Tanpa Nama berkata...[Reply to comment]

teringin nk merasai segala nikmat bersama insan2
yg tiada ibu bapa(anak yatim)kita yg punya ibu bapa pn kdg2 xtahu utk hargai jasa ibu bapa..
apa perasaan diorg jika tahu insan yg punya ibu bapa..tidak menghargai ibu bapa sdri..
sy bangga ngn wak..murni n luhurnya diri wak..
teruskn muhasabah diri utk berani melangkah ke suatu sudut yg belum pasti mampu kita gapai..
percayalah..pasti kn bermakna segala pengorbanan
yg wak berikn selama nie..sy bangga dgn wak..
all da best,gud luck & semoga b'jaya..aminn..

Norzulaiqha Binti Zulkifli berkata...[Reply to comment]

Saya juga begitu juger,,,,
Terima kasih banyak2...
moga awk juga berjaya saya doakan..
Walaupun saya x tau siapa awk..tapi sy tetakan doakan yg baik2 juge ttg awk..thanks a lot...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Celoteh Sayang..