Luangkan sedikit masa bersama....

Luangkan sedikit masa bersama....

Selasa, 13 Julai 2010

Pulau Redang....perhhh...giler laaah...




Assalamualaikum.....dan .....salam perpaduan..

Wahhh...rindu rasanya nak meluahkan perasaan dalam blog ku ini......

Sekadar berkongsi cerita semasa aku ke Pulau Redang utk fieldtrip bagi kos aku...sememangnya pengalaman yang menarik tuk aku kongsikan dengan semua. Seawal 16hb Jun 2010 aku dah jejak kaki kat UMT tuk persiapan fieldtrip aku nie.Sedap sedap dak2 lain duk relek2 kat rumah,aku lak sibuk kat kampus....nak wat cmne...dah nasib kot...

Masa nak pegi Pulau Redang,agakla malas....tapi....lepas dah pegi...perhhh....seronok lak rasanya....

Jadi aku dengan gembiranya menjalani kehidupan di Pulau Redang...
Memang tak dinafikan Pulau Redang sangat cantik....pemandangan indah....air  yang jernih....hidupan laut yang menenangkan...




Kalau nak cerite banyak tentang Pulau Redang memang tak abis, sekadar berkongsi sedikit first impression aje...

Yang best dalam fieldtrip ini, kalo org lain datang perlu berbayar..aku dan budak2 kos datang tanpa perlu bayar apa2....jadi agak happy di situ...=)

Percuma mmg percuma,tapi tetap ingat tujuan asal...datan redang bukan tuk bersuka ria,..tapi untuk cari ilmu sebanyak yang boleh....


Bersama rakan-rakan ku satu kumpulan SATU...hehe...mmg best je dgn dorg...walaupun ada juga antaranya buat hati aku menangis,tapi aku anggap ini semua sebagai satu pengalaman yang bermakna buat diriku...

Aku tau aku juga bkn insan sempurna dan aku menerima insan2 di sekeliling ku ni dgn hati yg terbuka...

Lagi nak cite ape yer....hmm...byk lg gmbr bole d kongsikan sebenarnya..tp nanti la upload....



Aku dan geng dah mulakan satu aktiviti...tangkap ikan guna pukat tunda...huhu...

sayangnya pukat rosak...sooo...skit je ikan yang dpt tangkap...aduh...tapi keje jadi tak banyak sgt la...kire ada hikmah jugak la smuanya...=)



Makin lama di laut,makin bersyukur sbb dapat menerokai keindahan yang diciptakan Allah ini...macam2 perasaan yang timbul...

kadang-kadang,tengok ada kawan yang muntah-muntah,mabuk laut ....tapi Alhamdullilah...aku ok skit...blerh bertahan jugak la skit..hehe...

Oleh sbb aku x mabuk....aku diberi tugas sebagai data collector....
huhu....bergaya x atas kapal?hehe....ni pun gara-gara aku ada ketahanan untuk bertahan daripada mabuk laut....





Bila malam nya..ada candat sotong pulak....
haha...mulanya..smua member2 ku sgt la excited sakan nak bercandat sotong....tak sabar2 la kononnya...hehe...
tapiii....
bila dah atas kapal...smua punya lah pening....ngantuk..bosan....

termasuklah aku...walaupun tak mabuk laut...tapi ngaNTUK jugak la...sbb tgu punya tunggu tak dapat2 sotong2 nya...aiyooo...
lama jugak la menunguu....hehe...

Huhu...tapi pengalaman yang menarik jugak la tuk dikongsikan....bila lagi nak dapat peluang candat sotong dalam kegelapan malam kan...pepun best jew..=)






Keje tetap keje...
balik dari laut..pastinya kene terus ke lab...
analisis data tak leh tinggal...mmg penat..tapi kene gagahi juge diri ini...

Alhamdullilah...semua group members berikan komitmen yang sebaiknya...^_^


Huhu.....tengok gambo kat sebelah ni pun dah leh agak...yang sedang busy...mana nak dan main2...tapi amik gambar sempat aje..hehe...

tgh nak filter air laut....nanti balik fieldtrip kena analisis lagi..perhhh....
cOBAAN......

Ada jer yang suka marah2...mengarah2...ada yg suka wat keje..ada yang mengikut apa je yang diarahkan....
semua prinsip2 asas ini mmg ada je dlm mana2 group bekerja....

Memang ini sebagai orientasi tuk masuk alam pekerjaan nnti..
Manusia tak sempurna...aku juga ,so mmg just menerima je apa jua sifat yang ada....kerana sifat2 ni smua penting tuk merealisasikan semua keje...yang penting?? KERJASAMA...hehe



Inilah wajah2 group member ku..thanks guys...
walaupun mcm2 dugaan yang melanda...tapi Alhamdullilah kita selesai dah fieldtrip kita ... tunggu tuk seksyen analsis dan report pulak....huhu...

Mintak maap yer kwn2 kalo ada salah dan silap...ada terlanjur kata ke...hope sgt dpt di maafi...=)







Happy je fieldtrip ni...
hope akan dapat jejak kaki lagi kat Pulau Redang lagi lain kali....huhu

Setiap mata yang tertutup, belum bererti ia tidur........dan setiap mata yang terbuka, belum bererti ia melihat....

3 Komen-komen:

suki-chan berkata...[Reply to comment]

huhu..
nice to be no 1 group mmber wlaupon gduh2

mAd~TAU^^ berkata...[Reply to comment]

waaaah sya x nah pi lagi pulau redang la huhuhuhu
bila rasanya boleh rasa nikmati pulau redang tu^^

Tanpa Nama berkata...[Reply to comment]

wah sRonok Dey lOrh...
i LoVe reDaNg
n I LoVe MaLaYsiA......
Dan KamU jUgA..... ;,)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Celoteh Sayang..