Luangkan sedikit masa bersama....

Luangkan sedikit masa bersama....

Jumaat, 17 Mei 2013

Rancangan 3R kembali dengan pencarian hos baru? Layak ke aku?

Assalamualaikum... dan salam kedamaian semua dan semua!!!


CAKKK!!!

Hai...my name is Zulaiqha...and this is my story! And u can call me Qa!! :) 

haha...senget! Abaikan!

Okey, terasa lama tak menulis. rindu pula rasanya nak bercerita.( bedtime story jom!)
Mungkin ada sudi membaca..(buat-buat perasan macam ada orang membacalah
terima kasih sangat...!! muah..muahh :) 


bibir sampai pucat cium korang...*bluek* haha!



Actually, saya  appreciated sangat bila ada sudi baca blog saya yang tak seberapa ni. siap ada yang suruh update lagi... seriusly macam tak percaya... thanksss..syukran jazilan saudara saudari sekalian... 
Moga Tuhan memberkati kalian..AMINN~



Kadang-kadang memang nak sangat update belog, tapi tulah orang kata "Kerja Bertangguh Memang TAK JADI'..soo dengan seruan INIKALILAH (tertiba) saya pun menekan-nekan punat pada waktu tengah malam ni untuk bercerita berkaitan TAJUK entri kali ni iaitu "3R kembali dengan pencarian hos baru?''


Kali ni saya just nak berkongsi cerita tentang aktiviti hari ni.
Macam biasa saya online facebook (sehari tak online memang bukan Zulaiqha lah tu
So saya ada ternampak tentang ni...

entri kali ini bukanlah tujuan untuk buat promosi tak berbayar untuk program 3R yer, tapi saya menulis sesuatu sebab terasa nak share my feeling bila tengok benda ni...

bukan 'TERASA' OR 'PERASAN' yang ayat-ayat diatas untuk mengatakan saya layak menjadi HOS 3R..mestilah saya dengan rendah hati menyatakan tidak...


Dan tidaklah kerana merasa diri ni pintar ke prihatin ke or segala perkara nak memuji diri. TIDAK SAMA SEKALI.. tapi saya macam suka jer nak try.. Boleh ker?? (tanya pulak...)


Actually.....dan saya suka yang point dia cakap 'SANGGUP keluar DARI ZON SELESANYA SENDIRI'..

walaupun saya sekarang memang tidak lah rasa selesa sangat...masih terumbang-ambing lagi selepas habis program dengan kementerian belia and SUKAN (KBS) dengan CEMERLANGNYA (cewahh..macam cemerlang sangat) hehehe...

memang motif sangat nak tunjuk bukti dah 'graduate' daripada program PLF
hahaha...


lalu..saya termagu-magu la sebentar walaupun sekarang dah kerja sebagai CIMB WEALTH ADVISOR dengan Platinum Wealth Advisor under Millionaire Sisters ...yang seriusly memang superb mentor lah! 

Cuma...bila dapat tahu dalam Internet tentang pencarian hos ni....saya rasa macam 'terdesak' sangat pulak nak join....hahaha.. (over sangat pulak ayat terdesak tu)

bukan apa....saya pernah jer gagal dalam audition yang sebelum ni..yang audition Pencarian Nona hari tu...GAGAL OK! 
Ingat lagi masa tu pihak TV3 tu mintak saya bukak spek mata masa saya start bercakap..dah la rabun teruk. Time tu memang rasa rendah diri sangat...

Saya gagal sebab saya sendiri tahu EFFORT saya kurang sebab komitmen pada program KBS hari tu (alasan~..haha)...

memang banyak kelompangan dengan tak ada persediaan bagai.. malah ramai yang cun-cun dan berbakat belaka di Malaysia yang tercinta nih...

Serius saya cakap, KEGAGALAN tersebut buat saya takut dan sedar diri sebenarnya....

1) Saya masih banyak kekurangan 
2) Saya masih banyak perlu belajar
3) Saya masih kurang berusaha dan berdoa




Dan saya akui 



1) Saya bukanlah cantik sangat macam Shila Hamzah 


2) Saya bukanlah comel sangat macam Nora Danish ke...



3) Saya bukanlah petah sangat bercakap macam FaFau ke...


4) saya bukanlah berkarisma macam Neelofa ke....



5) Saya juga bukan seayu Siti Nurhaliza....



Cantik kan? hebatkan mereka? Sangat memberi inpirasi kan mereka??? 
Seriusly mereka hebat,cantik dan memberi inspirasi buat diri saya....


dan 



SAYA??????



Ermmm.....





Saya....saya ni....yer...saya.....ermm....
saya bukanlah siapa-siapa.....

saya adalah saya....


seorang budak perempuan yang biasa-biasa serta berkaca mata (sebab rabun 500 power kedua-dua belah mata)   berusia 23 tahun..masih belum berkahwin (perlu ke mention?)

dan sedang merangkak-rangkak mengenali dunia..(merangkak macam over hyperbola ayat tu)

dan tambahan *masih belum ada lesen kereta walaupun ambil gambar dalam kereta* 
(minggu depan baru nak amik....#pencintaLRTtegar


tapi satu yang mungkin masih ada....dalam diri saya...
macam you all semua juga...



Saya juga ada IMPIAN lah awak.....





I have my OWN DREAM....



dan.....



dalam ketidaksempurnaan saya ini...


muka bukan cantik sangat...
cakap bukan lancar sangat...
tinggi bukan tinggi sangat...
bijak bukan bijak sangat...

tapi saya sekadar nak mencuba....mencuba sesuatu perkara baru yang saya suka...walaupun saya tak seberapa lah sangat..

Dan saya sentiasa cuba mensyukuri segala apa yang ada...

Malah saya sentiasa cuba menyedari diri ini adalah ciptaan yang cukup baik yang Allah dah ciptakan di muka bumi ini..

Terima KASIH ALLAH! 

Kau adalah PENCIPTA yang MAHA AGUNG...
Dan saya sentiasa bersyukur dengan segala yang DIA berikan...


terutama bertemankan kedua ibu bapa yang sentiasa memberikan sokongan padu...

abah dan mama..... love u all...:) (nampak gemuk pulak dengan baju tuhh..aishhh!)

Insya-Allah, saya akan cuba untuk audition pencarian HOS 3R (RESPEK RELEKS RESPON) kali ini...
(doakan saya yer... -_-)

sebab saya suka untuk share tentang ketidaksempurnaan seseorang itu adalah pelengkap kepada kehidupan..
Sedangkan jari kita pun berbeza-beza sizenya, ini kan pula kita....

Usah kita malu untuk memberitahu kelemahan kita untuk kita sentiasa baiki dan mendaki mencari kejayaan :)


dan INGATLAH....
setiap orang..setiap insan layak untuk merasai nikmat potensi diri yang ALLAH bagi...

tidak kira siapa diri mereka..
tidak kira apa mereka kerjakan..
tidak kira kaya atau miskin...
tidak kira berapa kali kita pernah gagal...
tidak kira apa jua sekalipun...

setiap antara kita mampu menjadi APA jua yang kita mahu jadi...


dengan melalui program 3R  atau apa jua program televisyen perlu ada pengisian 'intelektual' 
dan 'inspirasi anak muda".... 


Terutama saya SUKA MENULIS... 
dan kalau boleh nak menyumbang kepada program-program kepada anak Gen-Y..
terutama ISU WANITA dan ISU Kemanusiaan...

Kawan-kawan, jangan sesekali ditisu-tisukan isu-isu ini kerana kita anak muda harus sedar bahawa terlalu banyak tanggungjawab yang perlu kita galas bersama......


Saya juga tak kisah kalau kawan-kawan sekalian pun join sekali... (JOMLAHHH!)
Saya suka tengok anak bangsa..anak muda...kaum-kaum hawa menjadi insan yang BERJAYA juga..
terutama berjaya menyumbangkan kebaikan kepada masyarakat.

kerana ALLAH itu sukakan KEBAIKAN...
Kebaikan itu akan juga dibalas dengan kebaikan..
Mendoakan kebaikan kepada orang lain juga adalah antara cara untuk mencapai kebaikan dan kejayaan buat diri kita juga...

So.......


Share with me...
I really want to know!!!


Thanks sudi membaca!
I'll update my blog again and again!
Bye! 
Assalammualaikum!

11 Komen-komen:

Muhammad Faiz Roslan berkata...[Reply to comment]

Good luck..

Muhammad Faiz Roslan berkata...[Reply to comment]

good luck...

nourel A berkata...[Reply to comment]

good luck dear

Zulaiqha Zulkifli berkata...[Reply to comment]

@Muhammad Faiz Roslan thanks a lot :)

Nur Sakinah berkata...[Reply to comment]

Kte bru smpt bce blog awk nie eqa....haha...good luck utk odisen nnt...hehe

Nur Sakinah berkata...[Reply to comment]

Kte bru sempat bce entry awk la eqa...btw best gk blog awk nie....good luck odisyen nnt k :-)

Muhd Assyahidanllah Mohd Mokhtar berkata...[Reply to comment]

Klo awk pnya keyakinan yg tinggi.. in shaa allah.. niat kne betul..bkn nk kjar femes ke ap kan..niat betul..yakin dgn hala tuju awk..in shaa allah ad rezeki awk nnt..apa2 pun try dlu..n slmat berjaya..doa dri kawan awk ;)

Muhd Assyahidanllah Mohd Mokhtar berkata...[Reply to comment]

yakin dengan diri anda..pastikan niat betul..dpt restu mak ayh..in shaa allah..ad rezeki x kemana..doa seorg kawan @ follower juga mengiringi awk.. qa!! fighting!!!

cikorked berkata...[Reply to comment]

kak iqa gudluck..do ur best..marine bio crew always support u =) jgn mengalah sebelum mencuba..semoga berjaya, amin

junaidey jamain berkata...[Reply to comment]

Best celoteh die. Sweet2 gitu. Gud luck anyway

Ella B. berkata...[Reply to comment]

Very nice entry. Jujur dan confident. :) all the best sis. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Celoteh Sayang..