Luangkan sedikit masa bersama....

Luangkan sedikit masa bersama....

Isnin, 25 April 2011

Siapa saya sebenar-benarnya? PART 1

Tak kenal maka tak cinta...siapa saya?
Who am i??? Who am i??? Who am i??? Who am i??? 


Siapa saya? saya siapa? siapakah? Who am i??? wahaha...siapa..? siapa? Berapa banyak siapa ntah...haha...
Macam oranG gilak plak...berapa banyak siapa saya ntah...


Saya.....lahir 8 Oktober 1990


Ok..tajuk entri saya kali ini mungkin tak lah HEBAT sangat yang leh meransang korang semua tuk baca..hehe..sekian lamanya blog ini tercipta..rasanya pas matric dulu dalam tahun 2008 camtula blog ini tercipta...dulu rasa nak rahsia-rahsia aje..maklumlah kononnya nak guna blog sebagai satu cara untuk luahkan perasaan..malangnya saya tak lah 'RAJIN' sangat..sampailah saya rasa terbuka hati untuk mendalami dunia blog ini...(wah...TERBUKA HATI je oK)

Saya suka menulis...sebab menulis memang feBERET saya masa sekolah2 dulu...


masa muda-muda dulu...Sekolah kat Sekolah Kebangsaan Pandan Indah..

Besar sikit.,,,Sekolah kat Sek Men.Keb. Pandan Indah..


Ok......Moga-moga Allah buka pintu blog ini untuk insan-insan di luar sana untuk membacanya. (mekasih SEBAB SUDI MEMBACA)...AMIN..

So...dalam blog ini tak pernah lagi saya membincangkan..membincangkan? Cam tak sesuai je ayat tu..haha...bukan membincangkan tapi mengekspresskan ( Walaweh....haha...ayatt) jiwa saya..


Mak perkenalkan siapakah saya sebenarnya..haha..mungkin korang tak pernah pun nak ambil tahu atau rasa tak penting pun untuk ambil tahu pasal saya kot...haha..sebab saya sedar saya bukan sapa-sapa..


Hehe..saya tak kisah..saya paham...ceh..paham yer..tapi hari ini..pada malam ini..rasa nak coret-coret sikit untuk kita lebih mengenali..( walaweh..ayattttt terlebeyyy lagi la...)
hehe..


Mungkin ada yang dah kenal..mungkin ada yang tak kenal( memang la tak kenal kalau tak pernah kawan  kan) hehe...


Ada beberapa perkara tentang diri gue ni yang mungkin korang tak sangka la kot...


1. Saya seorang anak sulung.Sebenarnya lahir anak kedua...Tapi arwah kakak meninggal ketika bayi..(Al-Fatihah)...Saya merupakan kakak yang GARANG sikit dengan adek-adek...alar..sikit je garang.....selalunya garang sebab sayang lah...


nganga besar2 adek aku nihh..

2. Saya ada 4 orang adek beradik..yer..2 orang pompuan dan ada sorang lelaki...saya panggil sorang laki nih BOBOY...Tapi dia selalu bengang dengan saya kalau panggil nama ni kat depan kawan-kawan dia...bajet kate tak MACHO la konon.....haha...



Oiiii....apa tuh??


saya salu kata..'Kalau kau ada cucu pun,aku panggil boboy jugak...padan muka...haha'..
Yup....saya sulung OKEZ...Dorang panggil saya Kakak.( TAK ADA NAMA SPECIAL YANG MANJA)...Kakak ok..hehe..=)


3.Mama dan abah panggil saya Ika...yer...simple...Ika...huhu...
sorang lagi yang sebelah kanan tu..adek ketiga..=)

yang ni adek terakhir :dak comey yang kelakar..

Dengan mama kesayangaannn..


4.Hmm..saya ni jenis suka benda-benda HAPPY...means saya suka GELAK ....apa benda yang FUNNY bagilah kat saya..Saya takkan mensia-siakan anugerah KETAWA yang dianugerahkan pada saya..



Walaupun kalau dalam geng yang KECOH..saya pasti boleh menambahkan REMPAH kekecohan tu..(WALAWEHH...)


5. Saya ni jugak suka budak-budak..memang normal la pompuan suka budak-budak tecik kan...sebab comel...pompuan memang suka benda tomey-tomey ni..hehe...


Budak2 ni?hehe..yela..yela..


comel kan?hehe..bukan adik2 saya yer..ramai nihh....masa ada program anak angkat..=) Mereka adalah anak-anak pulau Redang..



6. Saya suka warna MERAH..yup...yang sekutu dengannya lah..warna MERAH JAMBU pun saya layanzz..=) Maka disebabkan itulah...banyak baju saya warna merah..kekawan yang lain pun bley tau saya suka warna apa...mekasih korang kerana prihatin atas diri ini...haha..(GELI KETIAK...haha)






7. Saya juga seorang yang sangat-sangat suka buat perkara orang lain JARANG-JARANG buat..Apa dia? kalau kenal, tahulah macam mana..^_^


8.Saya seorang yang TERBUKA jiwaaaa....percayalahh...saya suka orang terbuka dengan saya juga..



I'M Freeee....~ ~ ~



9. Saya juga suka kalau ada orang sayang saya..haha..(macam GELI je..Maka kalau nak muntah tu baik sediakan cepat-cepat plastik merah yang besar tuk memuntahkan isi perut itu ya...
~saya suka kalau ada kawan-kawan keliling saya yang boleh sama-sama dengan saya...(semua orang pun rasa macam tu kottt...)


Ni geng-gend kelasss saya yang saya sayang...huhu

perghhh....K-A-W-A-N....=_^


10.Saya ni ada ilmu yang sedikit berkat pergi satu program Mengenali Potensi Diri Melalui TArikh Lahir...masa tu saya jadi FASI..maka saya pun gunakanlah ilmu mengenal potensi orang sekeliling saya ni dengan cara tengok tarikh lahir mereka...ini juga adalah berdasarkan ilmu daripada Dr.Azizan sendiri..pakar hal ni..KEnal tak? kalau tak kenal boleh serach kat pakcik gurgle okezz...=)
So dengan ini saya mengenal dalam diri orang lain dengan lebih rapat.. walaupun tak 100% betul..tapi ada yang mengena jugak sebenarnya...=)
setakat orang-orang ni...semua dah tau dah apa dibalik 'hati' mereka...hehe

Kawan-kawan, walaupun eqa busy...korang tetap eqa ingat....
MPP bukan alasan..(ayat jiwang kejap)


11.Saya ni jenis suka buat kerja last minute..sebabkan habitat jiwa gitu..maka saya selalu akan stress di last-last minute tuk selesaikan banyak perkara...aiseyman..saya dah try tuk ubah...Tapi saya masih mencuba jugak tuk ubah...UBAH!!!!


12. Saya jugak sangat suka bercakap...saya boleh cakap tanpa henti dalam banyak hal...walaupun saya menulis blog pun , tapi saya rasa potensi bercakap saya lebih byk kot..so disebabkan tu lah saya selalu jadi MC kat UMT..tempat saya belajar...
Saya pernah berada di sini suatu ketika dahulu..=)

DJ Kampussss...^_^




maaf..ini gambar poyo...

MC jiwa ku...=)

 ~~~walaupun tau bakat saya tak seberapa sangat..tapi tak apalah..atleast saya mencuba..=)


13. Fakta tentang saya ni banyak sebenarnya...kalu nak cerita memang tak abes.....dan tak BEsssss...=_+


Kini..saya memegang tanggungjawab besar....

MPP???
Namun...adakah saya perlu berbangga dengan jawatan saya??? 
Adakah saya perlu hipokrit apabila telah ada jawatan ini?

JAWAPANNYA: TIDAK...

Saya tetap menjadi diri saya sendiri...

Kerana saya tahu TANGGUNGJAWAB itu adalah TANGGUNGJAWAB...tetapi 
MENJADI DIRI SENDIRI itu adalah UTAMA..

Yang tetap memakai selipar...
Yang tetap berseluar track....
Yang tetap berbaju lusuh ikut suka..(asalkan tutup aurat)
Yang tetap berdepan dengan panas..
Dan meredahi lautan(sebab saya pelajar MARINE BIOLOGY)
Kerana SAYA adalah diri SAYA...
WALAUPUN SIAPA KITA...
disini KITA BERPIJAK DIBUMI YANG NYATA...
disini KITA  JUNJUNG LANGIT YANG SAMA.....

KITA milik ALLAH...kita tetap sama...



Anggap lah ini PART 1 tentang diri saya...Ingat tau..tak kenal maka tak cinta..
Nanti saya sambung lagi OKEZ,...?


Love u all...see yaa.Salam sayang dari saya...Coretan Jiwa bukan untuk mengangkat diri atau menjatuhkan diri sendiri..Sekadar perkongsian ringkas....=)..Assalamualaikum...

3 Komen-komen:

bukan photographer berkata...[Reply to comment]

4 beradik...2 pmpuan 1 laki??

Norzulaiqha Binti Zulkifli berkata...[Reply to comment]

@bukan photographer masukkan sy sekali ..hehe..jd la 4...lalala...

LinE PuTih LiNe HiTaM berkata...[Reply to comment]

ak bace yang caps lock jer iqa... boleh kan.. kire tu isi penting... hee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Celoteh Sayang..