Luangkan sedikit masa bersama....

Luangkan sedikit masa bersama....

Sabtu, 25 April 2009

kasih sayang dan perpisahan..

Assalamualaikum~ salam sejahtera.. Ini adalah kali kedua saya mencoret sesuatu di blog saya ini.. Saya ni bekas pelajar Kolej Matrikulasi Kedah taun 08/09.. Banyak sungguh kenangan disana..terasa seperti tak nak balik jugak..hehe..maklum lah terkenang kawan2 dan orang yg tersayang(penjagaku).. hehe.. Tapi benarlah kata orang setiap pertemuan pasti ada perpisahan..dan sememangnya perpisahan itu sesuatu yang menyakitkan..

Tapi itulah kehidupan..

 Di matrik la bermula pelbagai kisah yang mengajar diri ini mengenal erti kehidupan.. mengajar erti menjaga masa..sbb kat matrik sangatlah tight masanya.. mana nak berbual dgn kwn..masa mana nak beriadah..masa mana nak rehat..semua tu kena di ambil kira.. kat matrik juga saya bertemu ribuan manusia yg pelbagai ragamnya..

Ada yang baik sangat,,xkurang jugak yg kadang2 buat2 baik..tp alhamdulilah lah..slama sy 10 bln di kmk x adalah insan yang membuat duka nestapa sangat.. hal2 kecik2 tu biasa lah,normal la tu kan..kat kmk la menjadikan diri ini lebih peka pada perasaan orang lain (wlpn kdg2 tu buat2 xalert jugak..hehe)..dan juga mengenal erti kasih sayang yang tiada tandingnya.. hehe..dalam mengajar erti menjaga ukhuwah ini..saya pelajari banyak benda dalam mengharungi suka duka di matrik yang xlah sentiasa happy..kerana nama pun matrik..tentulah dilimpahi dengan 'tension'..stress' yg kadang menganggu gugat hati dan perasaan jugak..tp kenelah salu sebut mcm cita P.Ramlee.."COBAAN"...hehe.. 

Alhamdullilah..sekarang saya sedang menghadap PC di rumah dan menjalani khidupan sbgai bekas pelajar matrik.. sambil tu saya sedang menunngu keputusan exam..dan semoga keputusan tu memuaskan hati..segalanya saya serahkan pada Allah..

Dats all..=) jumpe lagi..=)

2 Komen-komen:

Aizat berkata...[Reply to comment]

Again!!

Toward fulfilling my obligations to comment this beloved blog, I hereby would like to say welcome Ms. Zulaiqa to the world of "The Internet" where people tend or love to express their feelings and wonderful thoughts...Please, don't be shy and try to give us the best experiences of yours...muahahahhah

Adding to this statement, I hope so much that you will be able to become what do ya want to be in the future..remember "Dream always comes first, followed by the virtual reality that we hope for to happen"..weird!! But thats the truth..Believe it!!

ARC berkata...[Reply to comment]

uwaa KMK..changlun eh?tempat ku berKAKOM dulu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Celoteh Sayang..